'Opel-fabriek Rüsselsheim gaat DS 4 bouwen'

Frans-Duits

DS 4 Crossback Blik to the Future render vooruitbl

De Opel-fabriek in Rüsselsheim krijgt er op den duur de productie van een ander merk van PSA bij. Het blijkt om de volgende DS 4 te gaan.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de Opel-fabriek in Rüsselsheim op den duur voor moederbedrijf PSA meer dan alleen zijn eigen modellen zal bouwen. Momenteel wordt de Insignia er gebouwd en ook de volgende Astra zal daar van de band lopen. Daar komt dus nog een auto bij van een ander merk. Volgens de Franse krant l'Est Republicain is dat de nieuwe DS 4. Dat melden de Fransen op basis van bronnen binnen PSA. De DS 4 'wordt in Duitsland geproduceerd', dus dan valt het na de eerdere berichten van deze week op zijn plek in Rüsselsheim.

De vorige DS 4, die inmiddels alweer even uit productie is, werd nog in Sochaux gebouwd. Over de aankomende DS 4 tasten we nog redelijk in het duister. In elk geval mogen we verwachten dat de auto op hetzelfde EMP2-platform komt te staan als de nieuwe Opel Astra (en in elk geval ook de Peugeot 308), dus is het niet geheel onlogisch dat de Astra en DS 4 uit dezelfde fabriek komen rollen. De nieuwe Astra moet ergens volgend jaar of in 2022 in productie gaan. Diezelfde termijn mogen we voor de nieuwe DS 4 ook verwachten.

PRIVATE LEASE DS 4

DirectLease
DS DS4 PureTech 130 Performance Line (5D/8A)
€ 629
 
DS
DS DS4 PureTech 130 Bastille+ (5D/8A)
€ 707
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.