Op twee wielen door de bocht

Fietsen volgens automakers

Op twee wielen door de bocht
Heel wat autofabrikanten hebben naast een hele reeks modelautootjes, sleutelhangers en andere merchandising ook tweewielers in het assortiment. Wij lichten er voor de gelegenheid drie uit.

Morgen is het Hemelvaartsdag en gaan we er met z'n allen lekker vroeg op uit om te gaan dauwtrappen. O, u heeft niets met Hemelvaartsdag? Nou ja, wellicht is het dan gewoon een aardige gelegenheid om de auto eens te laten staan en met de benenwagen richting het bos te struinen. U woont niet in de buurt van een bos? Dan pakt u toch de fiets – er is niets lekkerder dan de frisse ochtendwind door de haren te laten stromen. U heeft geen fiets? Dan is het hoog tijd om eens te gaan shoppen bij uw favoriete autodealer, want die hebben soms verrassend genoeg ook een alleraardigste collectie tweewielers staan, zoals bijvoorbeeld Mercedes-Benz. De Duitsers verkopen al jaren keurige stadsfietsen en stoere mountainbikes, voorzien van de laatste moderne fietssnufjes. Maar als je even verder zoekt, ontdek je dat er veel meer autofabrikanten zijn die ook fietsen produceren (of in elk geval hun merknaam uitlenen om op een fiets te zetten). We zetten er drie voor je op een rij:

1. Porsche RX - € 5.025
Fraaie lichtgewicht mountainbike met een frame van koolstofvezel, waardoor het geheel slechts 10 kilo weegt. Voorzien van de fraaiste techniek, maar daar betaal je dan ook voor.

2. Jeep Urban Jungle - € 585,66
Kek stadsfietsje met een vrolijke retro-uitstraling van offroad-specialist Jeep. Bruine banden, een bruin zadel en bruine handvatten maken het af. Ook de prijs is trouwens zeer vriendelijk.

3. BMW Cruise e-Bike - € 3.299
Als helemaal zelf trappen je toch te veel van het goede is, heeft BMW een e-bike voor je staan. Die zorgt voor motorische ondersteuning tijdens het trappen. Alsof je altijd wind mee hebt!

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.