Ook Russen kiezen massaal voor automaat

Lada 1200 | Foto: ANP/AFP
Wie dacht dat alleen Noord-Amerikanen het schakelen liever aan de auto uitbesteden, heeft het mis. Ook in Rusland kiest men en masse voor een auto met een automatische transmissie.

Het Russische autoportaal Drom.ru heeft de transmissievoorkeur in het land laten onderzoeken. Ruim de helft van de Russen verkiest een automatische bak.

54 procent van de ruim 26.000 ondervraagden geeft aan liever een reguliere automaat te hebben. 31 procent zegt de voorkeur te geven aan een handbak en 12 procent heeft liever een auto mat een continu variabele transmissie (CVT). Slechts drie procent wil per se een gerobotiseerde handbak.

In Siberië wil bijna 58 procent liever een (reguliere) automaat, in Moskou 52 procent en in het Federaal District Verre Oosten bijna 60 procent. In het Federaal District Volga geeft men dan weer de voorkeur aan een handbak, in Crimea wil bijna 75 procent zelf schakelen.

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.