Ook geboren op 19 januari 1990? Vier met ons mee!

AutoWeek 1 1990 cover
Op 19 januari 1990 lag de allereerste AutoWeek in de winkel, op 19 januari 2015 is dat precies 25 jaar geleden. Om ons eigen feestje nóg gezelliger te maken, zijn we op zoek naar mensen die op die heuglijke dag in 1990 ook het levenslicht zagen!

Terwijl autoweek.nl ook al weer een slordige 15 jaar meedraait, is het magazine waar we deze mooie website aan te danken hebben nog eens 10 jaar ouder. De allereerste editie van de papieren AutoWeek lag op 19 januari 1990 in de winkel. Destijds nog heel erg 'low profile' met veel vertaalde artikelen van ons Duitse moederblad AutoBild en te koop voor een speciale introductieprijs van één gulden. Voor de jongere bezoekers: dat is 45 eurocent.

In die allereerste AutoWeek schreven we over de reïncarnatie van Bugatti, testten we auto's als de Alfa 33, Hyundai Excel, Daihatsu Applause, Renault 19, Ford Fiesta en Volvo 460. De slagroom kwam in de vorm van een Lotus Esprit Turbo SE.

Ook in 1990 doken we al in de wondere wereld van de occasions, met onder andere een verhaal over de Opel Kadett met de kop 'Hoeveel Kadett krijg je voor 10.000 gulden?'. Ook leuk: redacteur Arie Blokland ging met zijn Renault 9 GTX langs bij zes garages om te kijken hoe veel hij er voor zou krijgen bij inruil.

Geboren op 19 januari 1990?

Maar voordat we onszelf verliezen in nostalgie: wij zijn op zoek naar jongelui met de dezelfde bouwdatum als de eerste AutoWeek. 19 januari 1990 dus. Ben of ken jij iemand die op 19 januari aanstaande zijn of haar 25e verjaardag viert: meld je dan aan via autoweek@autoweek.nl onder vermelding van '19 januari 1990'.

Met dit ongetwijfeld selecte groepje AutoWeek-lezers gaan we uiteraard iets leuks doen. Wat? Dat houden we nog even onder de pet!

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.