Ook Audi S5 (Sportback) aan de TDI-kracht

In lijn met S6 en S7

Audi S5 Coupé en Sportback 2020
Audi S5 Coupé en Sportback 2020Audi S5 Coupé en Sportback 2020Audi S5 Coupé en Sportback 2020Audi S5 Coupé en Sportback 2020Audi S5 Coupé en Sportback 2020

Onlangs presenteerde Audi de nieuwe S6 en S7, een moment dat gepaard ging met de nodige verbazing. De auto's kregen namelijk geen TFSI, maar een TDI-dieselmotor onder de kap. Nu krijgen ook de S5 Coupé en de S5 Sportback dit S-dieselhart.

Tot voort kort leverde Audi de S5 Coupé en S5 Sportback nog met een 354 pk sterke 3.0 V6 onder de kap, een TFSI-blok en dus een benzineversie. Deze S-varianten zijn niet meer op de prijslijst te vinden, maar Audi vult het S5-gat op met deze volledig nieuwe versies. Inderdaad, net als de S6 en S7 Sportback krijgen de S5's een 347 pk en 700 Nm sterke 3.0 V6 TDI onder de kap. Schakelen gaat via een tiptronic-transmissie met acht verzetten. Quattro-aandrijving is standaard.

Met zijn nieuwe dieselhart sprint de S5 Coupé in 4,8 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De S5 Sportback heeft daar 0,1 tel langer voor nodig. De topsnelheid is in beide gevallen uiteraard weer begrensd op 250 km/h. In de nieuwe S5's is de aandrijflijn overigens voorzien van MHEV-techniek en dat betekent onder meer dat er zich onder de vloer van de bagageruimte een kleine accu van 0,5 kWh bevindt. Die accu maakt het onder meer mogelijk dat je tussen de 55 en 160 km/h zo'n veertig seconden kunt 'zeilen', terwijl de motor uit staat.  Het 48v-systeem van de auto heeft als bijkomstigheid dat Audi een elektrisch aangedreven compressor achter de intercooler kan monteren.

De S5 Coupé en S5 Sportback staan vanaf het derde kwartaal bij de dealers. Prijzen volgen in de aanloop naar de introductie.

PRIVATE LEASE Audi A5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.