'Ondernemers kopen weer vaker aanhanger'

Verkopen 8,6 procent in de plus

aanhanger
De economie draait weer op volle toeren en dat is goed nieuws voor verkopers van aanhangwagens. Ondernemers hebben weer ruimte voor investeringen, waardoor in het eerste halfjaar meer aanhangers zijn verkocht dan een jaar eerder.

Brancheorganisaties BOVAG en dataleverancier RDC telden tot en met juni 11.724 verkochte aanhangwagens, 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Als die stijging in hetzelfde tempo doorzet, staat de teller aan het einde van dit jaar op 22.500 nieuwe aanhangwagens. Dat is het hoogste aantal in tien jaar, maar nog wel iets minder dan voor de crisis die in 2008 toesloeg.

De grootste groei zat in aanhangers voor het vervoer van auto's, die 7,3 procent vaker werden verkocht. Ook hoveniers en aannemers trokken vaker hun portemonnee voor een nieuwe aanhangwagen, aldus BOVAG. De organisatie noteerde ook een stijging in het aantal verkochte paardentrailers en botentrailers.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.