Officieel: Volvo XC40-facelift

Versie met grille volgt

Volvo XC40 facelift
Volvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 faceliftVolvo XC40 facelift

Dat hij kwam, wisten we al, hoe hij eruit ziet ook, maar nu is de gefacelifte versie van de Volvo XC40 er officieel.

De facelift van de Volvo XC40 betekent in feite dat de neus van de C40, de ‘coupé’-versie van de elektrische XC40, wordt overgezet op de XC40 zelf. Eerder door AutoWeek opgeviste beelden toonden al wat voor resultaat dat oplevert, maar vandaag hebben we eindelijk officiële beelden te pakken. Ten opzichte van de oorspronkelijke XC40 is de hele voorgevel nieuw, maar niet wereldschokkend anders. De koplampen zijn nu aan de binnenzijde schuin afgesneden en voorzien van de pixel-led-technologie, die het permanent inschakelen van grootlicht draaglijk maakt voor tegenliggers. Ook de ‘grille’ is nieuw en een stukje strakker dan voorheen.

Wel is het nog steeds een grotendeels dichte afspiegeling van een grille, met alleen onderaan een kleine koelopening. Dat komt doordat we de XC40 vooralsnog helaas alleen in elektrische vorm kunnen laten zien. De versies met verbrandingsmotor krijgen de nieuwe neus ook, maar dan ongetwijfeld met een open grille. De beelden daarvan volgen binnenkort, maar zijn op dit moment nog niet vrijgegeven.

Buiten de neus verandert er niet veel aan de XC40 Recharge. Zo blijven de achterlichten zoals ze waren, dus nog altijd zonder de led-richtingaanwijzers die de C40 wel heeft. De facelift brengt wel nieuwe exterieurkleuren en bekledingsmaterialen.

Wat de nieuwe XC40 kost, konden we al eerder melden. Ook de gelijktijdig gepresenteerde voorwielaangedreven versie van de C40 kwam hier al eens voorbij, inclusief prijzen.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum