Officieel: Skoda Vision E Concept

Elektrisch én autonoom!

Officieel: Skoda Vision E Concept
Officieel: Skoda Vision E ConceptOfficieel: Skoda Vision E ConceptOfficieel: Skoda Vision E ConceptOfficieel: Skoda Vision E ConceptOfficieel: Skoda Vision E ConceptOfficieel: Skoda Vision E Concept
Gisteren verscheen de Vision E Concept te vroeg op internet, maar nu heeft ook Skoda zelf alle ins en outs van zijn nieuwste studiemodel gepresenteerd.

Skoda biedt met de Vision E Concept een dubbele vooruitblik. Niet alleen geeft het merk een designtechnische hint naar de komst van een SUV-coupé, ook wordt het direct duidelijk dat de Tsjechen het concept van de EV behoorlijk serieus nemen.

De 4,69 meter lange concept-car meet 1,92 meter in de breedte en is 1,59 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,85 meter. De Vision E staat op het MEB-platform, een basis die puur bestemd is voor EV's van de Volkswagen Groep.

De twee elektromotoren zijn goed voor een totaalvermogen van 306 pk. De vierwielaangedreven Vision E Concept moet daarmee een topsnelheid van 180 km/h kunnen halen. De actieradius ligt op 500 kilometer. Ook Skoda laat weten klaar te zijn voor de toekomst en maakt bekend dat de Vision E zelfstandig door het verkeer kan gaan.

Skoda geeft verder aan dat het in 2025 maar liefst vijf volledig elektrische auto's in zijn gamma wil hebben. Tegen die tijd moet de kwart van elke nieuw verkochte Skoda een plug-in hybride of een EV zijn.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.