Officieel: Mercedes-AMG komt met CLA 35

Wie had die aan zien komen?

Mercedes-AMG CLA35 teaser
Mercedes-AMG CLA35 teaserMercedes-Benz CLAMercedes-Benz CLAMercedes-AMG A 35 4MATIC LimousineMercedes-AMG A 35 4MATIC LimousineMercedes-Benz A35 AMG 4MaticMercedes-Benz A35 AMG 4MaticMercedes-AMG A35Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45Mercedes-AMG CLA 45

Het zal weinigen écht verrassen, maar wordt nu toch officieel aangekondigd: ook de CLA krijgt een milde AMG-versie!

Op social media verschijnt een foto van een gele Mercedes-kont met “CLA 35” als type-aanduiding. Daarmee bevestigt Mercedes-AMG voor de eerste keer de komst van de sportsedan. Het merk haalt hier een ondertussen bekend trucje uit. In aanloop naar de extreme AMG 45-versies komt het eerst met de mildere AMG 35. De afgelopen tijd zagen we dat ook bij de nieuwe A-klasse hatchback en sedan gebeuren. De hatchback (foto 7+8) rijdt ondertussen op de openbare weg, de AMG 35 Limousine (foto 5+6) werd onlangs onthuld.

Bij de teaser spreekt Mercedes nog niet over een bepaald vermogen, maar wel over het gemiddelde verbruik. Met 7,2-7,3 liter per 100 kilometer ligt dat even hoog als bij de A35 Limousine. We zouden dan ook kunnen aannemen dat hetzelfde viercilinder 2,0-liter benzineblok met 306 pk en 400 Nm zijn weg naar de CLA gaat vinden. Met deze motorisering duurt een sprint vanuit stilstand naar de snelheid van 100 km/h in de A-klasse Limousine 4,8 seconden. In die auto is de top op 250 km/h begrensd.

Voor het koetswerk kun je dikkere bumpers, grote wielen en hier en daar wat spoilerwerk verwachten. Tot op heden heeft Mercedes-AMG nog niks losgelaten over de 45-varianten, maar daarvoor verwachten we een vermogen van zo’n 400 pk. Eerder deze week doken foto's van een gecamoufleerde AMG CLA op. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het daar om de 45-versie, aangezien hij vier uitlaatuiteinden kreeg aangemeten. De mildere 35-varianten moeten het tot nu toe telkens met twee exemplaren doen.  

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLA 180 Business Line (4D/7A)
€ 703
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.