Officieel: Chevrolet Corvette met stuur aan 'verkeerde kant'

Voor het eerst rechtsgestuurd

Chevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHD
Chevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHDChevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHD

Chevrolet heeft de eerste foto's vrijgegeven van de rechtsgestuurde versie van de Corvette Stingray. De C8-generatie van de Corvette is niet alleen de eerste in zijn bloedlijn met een middenmotor, maar ook de eerste met het stuur 'aan de verkeerde kant'.

De huidige in 2019 gepresenteerde C8-generatie van de Corvette is een bijzondere. Die Stingray is namelijk de eerste Corvette ooit die zijn motor niet in de neus, maar vlak achter de voorstoelen heeft liggen. Chevy's Corvette is anno 2021 een krachtpatser met een middenmotor, maar het model gaat met nog een primeur aan de haal. Voor het eerst in de geschiedenis van de Corvette levert Chevolet namelijk een rechtsgestuurde variant.

Chevrolet Corvette Stingray rechtsgestuurd RHD

Chevrolet Corvette

De Japanse afdeling van Chevrolet heeft tijdens een voor potentiële kopers opgezet event een reeks rechtsgestuurde Corvettes het Fuji Speedway-circuit op gestuurd. De bont gekleurde Chevy's, we zien onder meer Torch Red-, Accelerate Yellow-, Rapid Blue- en Sebring Orange-kleurige exemplaren, hadden volgens de oorspronkelijke plannen ook door klanten zelf gereden moeten worden. Dat zat er wegens de coronamaatregelen niet in.

Zeer waarschijnlijk vindt de rechtsgestuurde Chevrolet Corvette Stingray zijn weg ook naar de Australische automarkt en die van het Verenigd Koninkrijk. Op motorisch vlak verwachten we geen aanpassingen. Dat betekent dat er achterin de rechtsgestuurde Corvettes ook 'gewoon' een 495 pk sterke 6.2 V8 dienstdoet.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.