Nu van voren: Pininfarina H600

Chinese nieuwkomer heeft goede start

Pininfarina H600
Designhuis Pininfarina bewijst in Genève wederom niet voor één gat te vangen te zijn door voor het Chinese Hybrid Kinetic Motors een concept-car te tekenen. Vandaag worden nieuwe snippers van het nieuwe studiemodel getoond.

Begin deze maand liet Pininfarina een fractie van de achterkant van de H600 zien, een concept-car die de Italiaanse designstudio voor Hybrid Kinetic Motors heeft getekend. Hybrid Kinetic Motors - een start-up van voormalig Brilliance-voorzitter Yang Rong, die aanvankelijk in de Verenigde Staten auto's wilde produceren, maar uiteindelijk toch in China aan de slag gaat - brengt de showauto begin maart mee naar de Autosalon van Genève. Na de voorkant komen vandaag zowel de voorzijde als het interieur in beeld.

De H600 lijkt een mondaine, grote sedan te worden, die lijkt te zijn voorzien van een elektrische aandrijflijn. Details houden zowel Pininfarina als Hybrid Kinetic Motors nog even onder de pet, maar wel wordt zichtbaar dat de voorzijde tot op zekere hoogte iets weg heeft van de EQ Concept van Mercedes-Benz. Het interieur lijkt een weg te bewandelen die vergelijkbaar is met het hightechpad dat de al genoemde EQ Concept insloeg. Op 7 maart weten we meer, want dan schittert de H600 in vol ornaat tijdens de Autosalon van Genève.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.