Nu ook vier jaar garantie voor Volkswagen en Skoda

Modeljaar 2021 is daar

VW polo - afscheid DT

Bij de mainstream-merken van de Volkswagen Groep was er een merkwaardig verschil als het gaat om garantie. Bij Seat kreeg je vier jaar, bij Volkswagen en Skoda de helft. Dat wordt nu rechtgezet.

Vanaf modeljaar 2021 geldt voor alle nieuwe Volkswagens en Skoda's een garantietermijn van vier jaar. Nu zijn we in Europa niet zo gewend om te denken in modeljaren, maar het komt erop neer dat auto’s die vanaf nu worden gebouwd en geleverd de extra garantie meekrijgen. In beide gevallen gaat het om twee jaar fabrieksgarantie, uitgebreid met twee jaar extra van de importeur.  Voor die laatste twee jaar geldt wel een kilometerbeperking van 100.000 km. Wie meer dan 25.000 km per jaar rijdt, loopt dus eerder tegen het einde van zijn garantieperiode aan.

Skoda heeft nog wel een opmerkelijke uitzondering op deze regel: voor elektrische modellen geldt nog steeds 2 jaar garantie. Dit betreft op dit moment alleen de elektrische Citigo. Angst voor problemen met het accupakket worden evengoed opgevangen, want bij elektrische en hybride modellen geeft Skoda wel weer 8 jaar of 160.000 km garantie op de hoogvoltage-accu.

Infotainment en standaard DAB+

Behalve meer garantie krijgen alle nieuwe Volkswagens vanaf nu ook standaard digitale DAB+-radio mee. Ook zijn er kleine vernieuwingen op het gebied van infotainment. Zo hebben alle modellen vanaf de Polo nu een ‘Ready to Discover’-systeem met een 8-inch touchscreen aan boord, waarbij meteen ook even de menustructuur is vernieuwd. Ook krijgen de auto’s twee USB-C aansluitingen toebedeeld en is de Streaming & Internet-functionaliteit voortaan altijd aanwezig, zodat over-the-air-updates tot de mogelijkheden behoren. Ook uitbreiding van het systeem met bijvoorbeeld navigatie is daarmee achteraf eenvoudig mogelijk. Ook de We Connect-functies, bestaande uit online diensten en een app, zijn nu vanaf de Polo altijd present.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.