Nu officieel: de Seat Ateca

Seat's eerste SUV is los

Seat Ateca
Vanmiddag lekte hij al in bits en bytes, maar vanavond hebben we ook in het echt aan Seats eerste SUV mogen snuffelen.

Uiterlijk heeft Seat de SUV-gedachte duidelijk samengesmolten met de designelementen van de León, wat hem meteen heel herkenbaar maakt als Seat. Onderhuids staat de Ateca op het welbekende MQB-platform. Dat betekent dat hij standaard voorwielaangedreven is, maar je ook kunt kiezen voor een versie die bij behoefte de achterwielen bijschakelt. Ook is er uiteraard keuze tussen handschakeling en een DSG.

Het aanbod benzinemotoren begint bij 115 pk en loopt door tot 190 pk. Diesels zijn er uiteraard ook: een 1.6 TDI met 115 pk en twee 2.0 TDI's, met naar keuze 150 of 190 pk. Om het verbruik te knijpen krijgt de Ateca de eenliter driecilinder TSI als instapmotor, de 1.4 TSI heeft cilinderuitschakeling.

Van bumper tot bumper meet de Ateca 4,36 meter. In de kofferruimte kun je 510 liter kwijt, kies je voor een 4x4-aandrijflijn, dan lever je daar 52 liter van in. Het interieur van de Ateca is om de bestuurder heen gevouwen. Wie voor een duurdere versie kiest, krijgt een draaiknop met Drive Mode Select. De als een hartslag pulserende startknop is misschien niet helemaal origineel en datzelfde geldt ook voor de elektrische achterklep die met een voetzwaai open gaat, maar het zit er wel mooi op.

Meer over de Seat Ateca en een uitgebreid interview met de nieuwe CEO Luca de Meo in AutoWeek 7, die woensdag 17 februari verschijnt. Voor die tijd hebben we hier op de site nog een video-impressie van de Ateca.

PRIVATE LEASE Seat Ateca

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.