'Nissan schroeft Chinese productie stevig op'

40 procent voor 900 miljoen

Venucia T70
Nissan wil naar verluidt stevig investeren om zijn marktpositie in China te versterken. Om op de grootste automarkt ter wereld hoger op de ladder te komen, moet de productie met zo'n 40 procent omhoog.

Bronnen die volgens Reuters dicht bij het vuur zitten, zouden dat hebben verklaard. Met de productiegroei zou een bedrag van 900 miljoen dollar zijn gemoeid. Dat bedrag is weer onderdeel van een groter pakket investeringen van zo'n 9 miljard dollar, waarmee Nissan een plek in de top-drie van de Chinese autoverkoopranglijst wil afdwingen. EV's spelen in die plannen een grote rol en lokale productie is een bittere noodzaak om succesvol te zijn in het land.

Met de investeringen zou Nissan de productiecapaciteit in China kunnen opschroeven tot maximaal 2,1 miljoen voertuigen per jaar. Op dit moment staat Volkswagen op nummer één in China, met zo'n drie miljoen verkochte auto's in 2017. Wel is het zo dat de Duitsers net als alle andere buitenlandse autobouwers een verplichte joint venture zijn aangegaan met een Chinese autobouwer, die dus meeprofiteert. In het geval van Volkswagen zijn dat FAW en SAIC, Nissan werkt samen met Dongfeng.

Nissan zou vanaf 2022 in China jaarlijks zo'n 2,6 miljoen auto's willen verkopen door te focussen op EV's, bedrijfsvoertuigen en Venucia, een budgetmerk waarover op deze site al heel vaak is geschreven.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.