Nissan maakt het onzichtbare zichtbaar

I2V-techniek in conceptvorm naar CES

Nissan iV2

Nissan presenteert tijdens de Consumer Electronics Show (CES) volgende week zijn I2V-techniek. Door slimme software met minstens zo intelligente hardware te combineren moet het systeem dingen kunnen zien die voor het menselijk oog nog onzichtbaar zijn.

 

Nissan doopt zijn nieuwe systeem Invisible-to-Visible en kort dat af tot I2V. Het systeem maakt gebruik van informatie die het verkrijgt uit zijn vele sensoren, maar daarnaast past het uitgebreide data toe die het uit 'de cloud' vist. Volgens Nissan kan een auto met het I2V-systeem niet alleen zijn directe omgeving in de gaten houden, maar kan het dankzij zijn digitale input ook 'zien' wat er zich achter bijvoorbeeld gebouwen of 'om de hoek' afspeelt.

Het systeem geeft verder informatie over verkeersopstoppingen en geeft de verwachte aankomsttijd aan. Daarnaast is het I2V-systeem in staat om tips te geven over welke rijstrook de minste vertraging oplevert. I2V kan zich ook met de inzittenden bemoeien, zo zou het systeem in de gaten houden of je bijvoorbeeld een 'koffiepauze' nodig hebt. Meer functies? Zeker. Op een regenachtige dag zou iV2 een zonnig tafereel kunnen projecteren zodat er in het interieur een vrolijkere sfeer heerst.

Zowel autonome als reguliere auto's zouden op termijn van I2V, dat vooralsnog in conceptvorm tijdens de CES wordt getoond, gebruik kunnen maken.

 

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.