Nissan legt deel Britse productie tijdelijk stil

Onderdelentekort

Nissan Leaf productie Sunderland

Nissan ziet zich genoodzaakt om de productie in haar fabriek in het Britse Sunderland tijdelijk stil te leggen. De reden: een onderdelentekort wegens de pandemie.

Het regent berichten over fabrieken die hun productie helemaal of deels stilleggen. Nissan is de volgende die in het rijtje aansluit. In het geval van het Japanse merk gaat het om een onderdelentekort, veroorzaakt door de pandemie. Dat laat men weten in een verklaring. Daarom is de productie in Sunderland stilgelegd. Men hoopt komende maandag weer verder te kunnen gaan. De productiestop treft de Leaf en de Qashqai. Eerder deze week sprak Nissan nog berichten over een productiestop tegen in Britse media, maar nu blijkt het toch zover te zijn gekomen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in het Verenigd Koninkrijk een autofabriek zijn productie moet stilleggen. Eerder deze maand gebeurde het al bij Honda in Swindon. Daar werd ook de pandemie als grootste oorzaak voor genoemd, al zouden ook douaneproblemen wegens de Brexit daarbij een rol spelen. Ondertussen zien hier op het Europese vasteland steeds meer fabrikanten productieproblemen ontstaan wegens een tekort aan halfgeleiders en computerchips. Zo vernamen we onder meer van productievertragingen bij Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz en Ford.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.