Audi stuurt werknemers met verlof wegens tekorten

Zorgelijke trend

Audi A4

Audi sluit aan in het snelgroeiende rijtje autofabrikanten dat genoodzaakt is de productie terug te schroeven wegens onderdelentekorten. Het merk stuurt meer dan 10.000 werknemers met verlof.

Een flinke knauw voor Audi: het ziet zich genoodzaakt om 'meer dan 10.000' werknemers tijdelijk met verlof te sturen wegens een onderdelentekort. De productie van auto's komt door het tekort op een lager pitje te staan en daarom is er voor een deel van het werknemersbestand even niet genoeg te doen. CEO Markus Duesmann geeft uitleg over deze gang van zaken in gesprek met de Financial Times. Volgens hem gaat het om een teruglopende levering van halfgeleiders.

Audi doet er volgens Duesmann alles aan om het aantal 'misgelopen' auto's dit kwartaal niet boven de 10.000 uit te laten komen. Dit tekort treft de productie van de A4 en A5 in de fabrieken in Neckarsulm en Ingolstadt. Men hoopt per 29 januari weer op volle kracht te draaien.

De situatie is vergelijkbaar met die van Mercedes-Benz, dat haar productie om een vergelijkbare reden terugschroefde. Dat betrof immers ook een tekort aan halfgeleiders. Ford kampt in de VS ook met een tekort daaraan en moet in Duitsland de productie zelfs een volle maand stilleggen wegens een tekort aan microchips. Volkswagen verwacht om vergelijkbare redenen mogelijk tot 100.000 auto's aan productie mis te lopen dit jaar.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.