Nissan Armada onder het mes

Ook kleine Kicks bijgewerkt

Nissan Armada 2021
Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Armada 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021Nissan Kicks 2021

Dubbel SUV-nieuws van Nissan. Het merk geeft de Armada in de Verenigde Staten een facelift en punt daarbij direct de Kicks bij die aan de andere kant van het SUV-spectrum opereert.

Nissan heeft zich als doel gesteld de komende 20 maanden in totaal tien nieuwe of herziene modellen op de Amerikaanse markt te brengen. Zes daarvan moeten voor het eind van 2021 hun debuut maken. Van twee is nu bekend welke het zijn. Nissan stelt namelijk de gefacelifte Armada én de opgefriste Kicks aan de Amerikaanse consument voor.

We beginnen met de grootste van het stel: de Armada. Hoewel die modelnaam in Nederland nooit is gevoerd, kennen we een voorvader van de actuele Armada wel degelijk. Het is namelijk de recentste versie van de luxueuze offroadbeul die wij als Patrol kennen. Modelnaam Patrol wordt overigens nog wel in het Midden-Oosten gevoerd voor dit model. Heeft de Armada nog meer broertjes en zusjes? Jazeker. Infiniti verkoopt in de vorm van de QX80 een extra weelderig aangeklede afgeleide. Eerlijk is eerlijk: de facelift die Nissan doorvoert, kennen we van de reeds in het Midden-Oosten gepresenteerde vernieuwde Patrol. Ook de Armada krijgt dus een andere snuit waar vooral de nieuwe, meer C-vormige koplampen het beeld bepalen. Nissan geeft de Armada echter een iets afwijkende grille en een andere voorbumper dan zijn Oosterse evenknie. Achterop ook gewijzigde verlichting. De units hebben een nieuwe led-signatuur en zijn met elkaar verbonden door een chroomstrip. De achterklep is anders vormgegeven en ook de achterbumper is fris van de lever. Die bumper is net als het voorste exemplaar anders dan die van de Armada.

Nissan Armada 2021

Nissan Armada

Het interieur wordt onder meer opgefrist met een groter 12,3-inch infotainmentsysteem en een groter display tussen de klokken. Op de motorenlijst staat wederom de dik 400 pk en ruim 530 Nm sterke 5.6 V8 die Nissan ook voorheen in de Armada had liggen. Die achtcilinder is gekoppeld aan een zeventraps automaat die het vermogen over alle vier de wielen verdeeld. In de Verenigde Staten kun je de Armada vergelijken met onder meer de Toyota Land Cruiser V8, de inmiddels in Nederland al eventjes niet meer leverbare 'full-size' Land Cruiser.

Kicks

Nissan heeft de Juke in de Verenigde Staten niet op de menukaart staan. De in 2014 gepresenteerde en 4,3 meter lange Kicks is voor de Amerikaanse consument de kleinste cross-over van Nissan die er te koop is. Voor de Zuid-Amerikaanse markt werd in mei dit jaar al een gefacelifte Kicks gepresenteerd en nu is ook de Amerikaanse evenknie aan de beurt. Waar de Armada nog eigen bumpers kreeg, is de Amerikaanse Kicks optisch bijna identiek aan de herziene versie die elders in de wereld wordt verkocht. Dat betekent: plattere koplampen, een gewijzigde grille en aangepast bumperwerk rondom. De lichtunits hebben voortaan rondom ledtechniek. Het grote verschil met zijn internationale broertjes: bij de Amerikaanse Kicks zijn de lampen achter met elkaar verbonden door een reflecterende strip. Hoewel de Kicks in diverse delen van de wereld wordt verkocht, komt de auto niet naar Nederland. Bij ons geldt de Juke als kleinste cross-over van Nissan.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.