Nissan Altima onder het mes

Sedan helemaal in lijn met grote broer Maxima

Nissan Altima onder het mes
Nissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mesNissan Altima onder het mes
Nissan heeft z'n middelgrote sedan terug naar de tekentafel gestuurd. Het eindresultaat past nu prima naast grote broer Maxima in de showroom.

Nissan heeft besloten de Altima voor modeljaar 2016 een forse opfrisbeurt te geven. De Altima -in de Verenigde Staten is het Nissan's alternatief voor de Honda Accord en Toyota Camry - heeft nu een scherper getekend exterieur dat wat stijlelementen betreft lijkt op dat van z'n dit jaar gepresenteerde grotere familielid: de Maxima.

Aan de voorzijde zien we Nissan's bekende V-Motion grille die aan weerszijden gezelschap krijgt van lichtunits die nu een soort boomerang-ontwerp hebben meegekregen. Verder zien we nieuwe bumpers, andere voorschermen en ook de motorkap is niet meer het exemplaar dat momenteel nog voorop de Altima ligt. Aan de achterzijde komen we eveneens nieuw bumperwerk tegen en ook hier zijn de achterlichtunits vernieuwd.

Geen grondig aangescherpt model zonder nieuwe foefjes. De Altima beschikt voortaan over een grille die zich op snelheid kan sluiten. Dit scheelt volgens Nissan 3 procent in de luchtweerstand. Het nieuwe front snoept 4 procent van de cW-waarde af en panelen aan de onderzijde van de auto verminderen de luchtweerstand nog eens met 3 procent. Ook moet de Altima lichter dan ooit zijn.

Onder de kap ligt een 2,5-liter viercilinder die 184 pk levert. Een trede hoger op de ladder staat een 3,5-liter V6 die 274 pk levert. Het model van voor de bijpuntsessie is te zien op foto 14 en 15.

PRIVATE LEASE Nissan Altima

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.