In het wild: Nissan Altima

In het wild: Nissan Altima
In de nieuwe rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2014 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: een Nissan Altima!

Wat is het? Een Nissan waarvan er in de Verenigde Staten tienduizenden, zoniet honderdduizenden rondrijden. Bij ons in Nederland zie je deze Altima zelden tot nooit. Dit exemplaar is via de import ons land binnengekomen, en is met z'n 4,88 meter - en zeker in deze kleur - best een opvallende verschijning. Z'n kleine 18.2-kentekenplaatjes maken hem dan helemaal af.

De Altima is een middelgrote sedan, waarvan dit een model is van de tweede generatie die tussen 2001 en 2006 in zowel de Verenigde Staten als Japan in elkaar werd geschroefd. Deze heeft waarschijnlijk een 2,5-liter viercilinder in z'n neus, ook een 3,6-liter V6 met vermogens van 240 tot 260 pk was te krijgen. De krachtigste - de SE-R - wist in zes seconden de 60 mph (96 km/h) aan te tikken.

Waar staat-ie? Voor een stoplicht, ergens in Delft.

Hoe bijzonder is-ie? In Nederland zie je ze werkelijk nooit om de simpele reden dat de Altima hier nooit officieel is verkocht. Voor wie oog heeft voor dergelijke Japanners is dit ongetwijfeld een bijzondere verschijning.

Hoe staat-ie erbij? Heel netjes. De auto kan niet ouder zijn dan twaalf jaar en erg veel heeft deze Altima dan ook nog niet voor z'n kiezen gehad. Wij hopen dat- ie de komende jaren nog op het Nederlandse asfalt te zien zal zijn.

Hoeveel zijn er nog? Het VWE kon ons niet vertellen hoeveel Altima's ons land rijk is.

Wat is-ie waard? Momenteel kunnen we geen exemplaar vinden dat in Nederland te koop is. Onze oosterburen hebben er eentje in de aanbieding, een beduidend minder netjes en minder spannende versie die weg mag voor 3.500 euro. Wij gokken erop dat een liefhebber wel een eurootje of zesduizend over heeft voor deze bijzondere Japanner.

Waardering: Zeer zeldzaam, maar erg spannend is hij niet. Vooral erg leuk voor de liefhebbers: een 7.

Zin gekregen in meer speciaal spul? Neem dan eens een kijkje op ons forum bij 'Autoliefde roest niet...' onder het kopje 'Wat zag jij voor bijzonders vandaag?'

PRIVATE LEASE Nissan Altima

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.