NIO EP9 is 'snelste EV op de 'Ring

Ver onder de 7 minuten

NIO EP9
Nieuwkomer NIO heeft zijn EP9 opnieuw losgelaten op de Nürburgring. De elektrische uitslover heeft er een zeer rappe tijd weten neer te zetten.

In november 2016 schoof het nieuwe merk NIO, waarvan aanvankelijk werd gedacht dat het NextEV zou gaan heten, de EP9 naar voren. De supercar wist met zijn 1.360 elektrische paarden destijds al een tijd van 7 minuten en 5,12 seconden neer te zetten op de fameuze Nordschleife. Iets dat de EP9 de titel 'snelste EV ter wereld' opleverde. Nu doen de elektromannen dat nog een keer over, en met succes.

Het nieuwe ronderecord van de EP9 is namelijk maar liefst 19,22 seconden sneller dan bovenstaande tijd. De EP9 heeft een ronde op het 20,8 kilometer lange Duitse circuit in slechts 6 minuten en 45,9 tellen afgelegd.

De EP9 is in staat in 7,1 seconden naar een snelheid van 200 km/h te sprinten. Z'n topsnelheid ligt op 313 km/h.

NIO laat verder weten een tweede reeks van 10 EP9's in elkaar gaat zetten, auto's die stuk voor stuk zo'n 1,5 miljoen dollar kosten.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.