Nieuwe topman voor Automobili Pininfarina

Opklimmen

Pininfarina Battista

Een nieuwe topman houdt de troon van Automobili Pininfarina bezet. Moederbedrijf Mahindra & Mahindra schuift Paolo Dellachà naar voren als nieuwe CEO van het bedrijf.

Pininfarina is meer dan een designhuis. Als Automobili Pininfarina is het ook een automerk. Je kent het wellicht van de Battista, de elektrische supercar die zijn genen deelt met de Rimac Nevera. Automobili Pininfarina bestaat sinds 2018 en tot op heden maakte Per Svantesson er als CEO de dienst uit. Tot op heden inderdaad. Svantesson wordt na een kleine drie jaar als topman aan de kant geschoven.

De Italiaan Paolo Dellachà mag zich de nieuwe CEO van Automobili Pininfarina noemen, zo maakt het Indiase moederbedrijf Mahindra & Mahindra bekend. Dellachà is er bepaald geen vreemde. Tussen 2018 en begin dit jaar was Dellachà oner meer Product & Platform Director, Chief Product Officer en Chief Product and Engineering Officer. Een hoop chief-functies, maar vanaf nu is Dellachà opper-Chief. Voordat Paulo Dellachà bij Pininfarina in dienst kwam, werkte hij onder andere bij Ferrari en Maserati.

Onder leiding van de nieuwe topman wil Automobili Pininfarina naar eigen zeggen zijn positie als 'toonaangevend merk op het gebied van elektrische luxe-auto's' worden. Het belooft de komst van een reeks 'mooie en spannende' elektrische modellen.