Nieuwe Suzuki S-Cross te zien

Bekend concept, vernieuwde techniek

Suzuki S-Cross

Suzuki meldt nu zelf dat het binnenkort de nieuwe S-Cross aan de wereld voorstelt. De jongste Suzuki S-Cross beleeft donderdag 25 november de officiële presentatie. In een teaservideo wordt de Japanner in letterlijke en figuurlijke zin slecht belicht.

Eerder in november kon AutoWeek je al de eerste foto's van de volledig nieuwe tweede generatie Suzuki S-Cross laten zien. Kort daarvoor kondigde Suzuki zelf de komst aan van 'een nieuw model' en nu zegt de fabrikant ook zelf dat het de jongste S-Cross betreft.

Suzuki S-Cross (motoroids)

Nieuwe Suzuki S-Cross (via: motoroid)

De nieuwe Suzuki S-Cross ziet 25 november het levenslicht en volgt het huidige model op dat al weer ruim 7,5 jaar geleden werd onthuld tijdens de Autosalon van Genève. De S-Cross onderging vijf jaar geleden een grondige facelift en is wat leeftijd betreft in ieder geval aan vervanging toe. Voor de nieuwe S-Cross houdt Suzuki ogenschijnlijk vast aan het concept van het huidige type. Dat betekent dat je opnieuw een compacte cross-overachtige kunt verwachten die vooral moet uitblinken met een praktisch en ruim interieur.

De huidige Suzuki S-Cross met de neus die het model in 2016 kreeg aangemeten.

In tegenstelling tot recent gepresenteerde Suzuki's als de Swace en de Across lijkt de nieuwe S-Cross gewoon een échte Suzuki te worden. Het wordt dus waarschijnlijk geen uit de schappen van Toyota getrokken model met een iets aangepaste neus en kont. We mikken erop dat de nieuwe S-Cross in ieder geval enige vorm van elektrificatie krijgt. Later deze week weten we meer!

Video

PRIVATE LEASE Suzuki S-Cross

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.