Nieuwe Seat Leon weer gesnapt

Bekend recept

Seat Leon spyshots

Seat presenteert nog dit jaar een volledig nieuwe generatie van de Leon. Die vijfdeurs hatchback is opnieuw in camouflagekostuum opgedoken.

Nu de Volkswagen Groep auto's als de Polo en Ibiza aan een nieuwe generatie heeft geholpen en nu ook de cross-over-invasie redelijk tot bedaren is gebracht, is het voor het concern tijd om zijn middelgrote modellen te vervangen. Volkswagen presenteert dit jaar een nieuwe Golf, Skoda komt met een nieuwe Octavia en Seat schuift straks deze verse Leon naar voren.

De aanstaande Leon lijkt een meer gestrekte vorm te krijgen dan het huidige model, maar verwacht geen wereldschokkende veranderingen. De Leon, wiens ontwerp doorspekt is met invloeden van modellen als de Tarraco en de Cupra Fermentor, behoudt zijn oplopende raamlijn. Aan de achterzijde wordt de verlichting met elkaar verbonden door een lichtbalk. Daarnaast is de komende generatie de eerste Leon die leverbaar is met plug-in hybride techniek. Reken overigens niet op een driedeursversie en ook is het nog maar de vraag of de ST terugkeert.

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.