Nieuwe Renault Espace duikt digitaal op

Renault Espace patentschetsen
Renault Espace patentschetsenRenault Espace patentschetsenRenault Espace patentschetsenRenault Espace patentschetsenRenault Espace patentschetsen
Op de IAA in Frankfurt toonde Renault de Initiale Paris, een studiemodel dat overduidelijk een voorproefje gaf op de volgende Espace. Vandaag zijn de patenttekeningen van de nieuwe Franse ruimtereus opgedoken.

De Initiale Paris gaf al aan dat Renault het met de volgende generatie van de Espace over een andere boeg gooit. Hoewel het huidige model nog echt een 'ruimtewagen' van de oude stempel is, laat de Initiale Paris een verpakking zien die meer op dat van een cross-over lijkt. Het destijds paarse studiemodel staat wat hoger op z'n poten en met z'n platgeslagen koets ziet het geheel er dynamischer uit dan wat we van de Espace gewend zijn.

Vandaag heeft de website Jokeforblog patenttekeningen van de nieuwe Espace in handen gekregen. We zien een auto die sterk lijkt op de Initiale Paris, al lijken (zoals verwacht) alle glimmertjes verdwenen. Opvallend is het ogenschijnlijke ontbreken van de 'deuk' op de flanken, zoals we die bij onder meer de Clio zien. Ook de centraal geplaatste deurgrepen van de Initiale Paris lijken hun weg naar het productiemodel niet te hebben gehaald.

Hoe het interieur eruit komt te zien, is nog niet helemaal zeker. De Initiale Paris had een concept-car-waardig weelderig interieur met een groot multimediascherm op de middenconsole. Renault plaatst hier ongetwijfeld z'n R-Link systeem en ook de overige conceptuele versieringen zullen plaatsmaken voor meer gebruikelijke onderdelen. We verwachten het definitieve productiemodel dit najaar op de autosalon van Parijs tegen te komen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (97) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum