'Nieuwe Nissan Qashqai krijgt hybride-aandrijving'

'Over twee jaar bij de dealers'

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Tekna+
De volledig nieuwe Nissan Qashqai staat over twee jaar voor ons klaar. De derde generatie van het model krijgt naast een compleet nieuw ontwerp twee nieuwe hybride-aandrijflijnen tot zijn beschikking.

Dat meldt Auto Express na een interview van Nissans Europese vice-president van productplanning Ponz Pandikuthira. Pandikuthira kwam in 2012 bij Nissan en was als Chief Marketing Manager verantwoordelijk voor onder andere de introductie van de huidige Nissan Qashqai. Nu laat hij weten dat Nissan bezig is met de ontwikkeling van een nieuw platform "dat het beste overweg kan met geëlektrificeerde technologieën", Het zou om een nieuwe versie van het CMF (Common Module Family) platform gaan, aldus de Engelsen.

Geheel elektrisch wordt de nieuwe Qashqai waarschijnlijk niet. Daarvoor zijn te grote investeringen nodig, aldus Pandikuthira. Wel zegt hij dat de ePower-technologie zijn weg naar Europa gaat vinden. De hybride-aandrijving die door een benzinemotor wordt ondersteund, is al in de Japanse Nissan Note gelepeld. Daarnaast bestaat er een kans dat een plug-inhybride aandrijflijn, afkomstig van Mitsubishi, zijn opwachting in de derde Qashqai maakt, zo meldt Auto Express. De huidige generatie van de SUV staat sinds 2014 bij de Nederlandse dealers en kreeg vorig jaar van Nissan een facelift. In Nederland is de Qashqai goed voor bijna de helft van Nissans verkopen.

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum