Nieuwe Mini onthuld op verjaardag Issigonis

Mini teaser
Sir Alec IssigonisSir Alec IssigonisMini Cowley 8 mei 1959Mini Cooper Oulton Park 1965MiniMiniMorris Mini TravellerMini Cooper SMini ReBorn (1959)Mini Vision
De derde generatie van de nieuwe Mini wordt op 20 november officieel onthuld tijdens evenementen in Los Angeles en Tokyo, exact 107 jaar (en twee dagen) na de geboorte van de schepper van de Mini, Sir Alec Issigonis.

Of het een gevalletje toeval is of dat Mini het daadwerkelijk zo heeft gepland dat de onthulling van het nieuwe model precies (nou ja, op twee dagen na) samenvalt met de verjaardag van Sir Alec Issigonis, zullen we nooit weten. We denken eerlijk gezegd het eerste maar feit is dat op 20 november het doek officieel van de nieuwe Mini wordt afgehaald tijdens 'synchroonpresentaties' in Los Angeles en Tokyo. Op die dag is het 107 jaar en twee dagen geleden dat de bedenker van de oer-Mini werd geboren: Alexander Arnold Constantine Issigonis.

Alec Issigonis werd geboren in het Griekse deel van Smyrna in het Ottomaanse rijk, een plaats die we nu kennen als het Turkse Izmir. Hij bezat zowel de Griekse als Britse nationaliteit en in de jaren vijftig was hij als ontwerper bij de British Motor Corporation (BMC) verantwoordelijk voor de creatie van de Austin Mini, die in 1959 z'n werelddebuut maakte. De rest is geschiedenis. Issigonis werd in 1969 geridderd, hij overleed in 1988 op 81-jarige leeftijd in Birmingham.

De Tokyo Motor Show heeft de échte primeur van de onthulling van de nieuwe MIni, op de Los Angeles Motor Show vindt het ritueel een paar uur later plaats. Op de IAA in Frankfurt zullen we het moeten stellen met de Vision concept-car. De productie gaat begin 2014 van start, onder andere in de VDL Nedcar-fabriek in Born. Op dit moment wordt daar een origineel Nederlands exemplaar uit 1959 gerestaureerd.

PRIVATE LEASE MINI Mini

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.