'Nieuwe Mini Countryman wordt sterkste Mini ooit'

Plug-in hybride kracht

Spyshots Mini Countryman

De volgende generatie Mini Countryman krijgt een plug-in hybride variant die in één klap bovenaan de voedselketen komt te staan als het aankomt op vermogen. Mini grijpt daarvoor naar techniek van de BMW 2-serie Active Tourer.

Er hangt een hoop vernieuwing in de lucht bij Mini. Behalve een nieuwe generatie van de driedeurs zit er onder meer een verse Countryman in het vat. Het Britse Autocar heeft begrepen dat die Countryman straks zijn basis deelt met de reeds onthulde tweede generatie BMW 2-serie Active Tourer. Geen grote verrassing, aangezien de huidige Countryman ook al een technische verwante was van de vorige 2-serie AT. Interessant dus om een blik op de van de nieuwe 2-serie Active Tourer bekende aandrijflijnen te werpen. De meest potente daarvan komt volgens Autocar ook naar de nieuwe Countryman.

We hebben het dan over de plug-in hybride aandrijflijn van de 230e xDrive, die maar liefst 326 pk vermogen in de schaal legt. Daarin werkt een 150 pk sterke 1.5 driecilinder samen met een  elektromotor van 177 pk. Zoals de aanduiding xDrive al aangeeft, gaan de krachten naar alle vier de wielen. Bij de 2-serie AT is een 14,9 kWh accupakket aanwezig, waarmee een volledig elektrisch rijbereik van 80 km mogelijk is. Of dat voor de nieuwe Countryman ook opgaat, is nog even afwachten. In ieder geval zijn het veelbelovende cijfers.

Met 326 pk zou het de sterkste productie-Mini ooit zijn. Dat betekent overigens niet dat de Countryman het altijd met zoveel kracht doet, want de 2-serie AT heeft ook nog de mildere 245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn en uiteraard versies waarbij de 1.5 benzinemotor het alleen doet. Zo heb je een 136 pk sterke 1.5 en drie mild-hybride varianten die achtereenvolgens 156 pk en 170 pk leveren, maar ook nog een 204 pk sterke mild-hybride 2.0 viercilinder. Voor dieselaars is er een 150 pk sterke 2.0, al is het de vraag of Mini in ons land nog een diesel gaat leveren. Overigens zit er ook een volledig elektrische uitvoering in het vat, net zoals bij de aankomende BMW X1 die op dezelfde basis staat.

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 799
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum