Nieuwe Mini Countryman nu al te zien

Krijgt ook elektrische versie

Spyshots Mini Countryman
Spyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini Countryman

Mini heeft een volledig nieuwe reeks modellen in de ontwikkelingskamers staan waarvan de eerste zich in 2023 aandient. Een van die nieuwkomers is een tot op het kleinste moertje herziene Countryman. Van die nieuwe Mini Countryman kan AutoWeek je nu al de eerste beelden laten zien.

Net als nagenoeg elke andere autofabrikant, al dan niet gedwongen door Europese klimaatdoelen en daarmee gepaard gaande wetgeving, heeft ook Mini op EV-vlak grote plannen. Het merk komt binnen nu en enkele jaren met een reeks nieuwe modellen waarvan de eerste al in 2023 op de markt komt. Eerder deze week gaf Mini de eerste foto's vrij van een volledig nieuwe elektrische driedeurs hatchback - de opvolger van de huidige Mini Electric - en nu kan AutoWeek je de aanstaande Countryman laten zien.

Mini heeft voor de derde generatie Countryman heel wat in petto. De nieuwe Mini Countryman lijkt namelijk een slag groter te worden dan het model dat in ieder geval tot 2023 in de showrooms van Mini blijft staan. Dat heeft natuurlijk te maken met het nieuwe platform waarop de auto komt te staan, een basis die de SUV gaat delen met de volgende generatie van de BMW X1. De komende Countryman is straks weer gewoon met verbrandingsmotoren leverbaar, maar het lijkt er sterk op dat Mini de Countryman ook gaat leveren met een elektrische aandrijflijn. De X1 krijgt immers ook een elektrische versie.

Spyshots Mini Countryman

Mini Countryman (2023)

Die elektrische Countryman is niet de variant die je op deze foto's ziet, zo blijkt onder meer uit de zichtbare uitlaatpijpen en het ontbreken van waarschuwingsstickers die wijzen op de aanwezigheid van een elektrische aandrijflijn. Zo sterk als de nieuwe Mini Countryman van het huidige model gaat verschillen, zo herkenbaar lijkt het te design te worden. Wie snel een blik werpt, zou zomaar kunnen denken dat dit gewoon de actuele Countryman in een misleidend jasje is. Maar als je goed kijkt, zie je dat alles anders is. De complete raampartij wijkt af, ook de portieren en de handgrepen erin zijn net als de daklijn, de voorruit en tal van andere punten helemaal nieuw. De zijspiegels verhuizen van de portieren naar de A-stijlen en de motorkap loopt rondom niet meer door tot de wielkasten en de grille.

De nieuwe Countryman wordt waarschijnlijk net als de volgende generatie van technisch broertje BMW X1 in het Duitse Leipzig gebouwd, maar verwacht hem niet voor 2023 op de markt.

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 799
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum