Nieuwe Mercedes Vito gepresenteerd

Mercedes Vito
Mercedes VitoMercedes VitoMercedes VitoMercedes VitoMercedes VitoMercedes VitoMercedes VitoMercedes Vito
De nieuwe V-klasse kennen we al, en nu heeft Mercedes-Benz ook het praktischer ingestelde broertje van die personenbus gepresenteerd: de Vito.

Eind januari trok Merdedes het doek af van z'n nieuwe V-klasse. Zoals voorheen krijgt de V-klasse - eerder Viano geheten - ook een praktische bestelversie. We hebben hem al eens gecamoufleerd zien rondgaan, maar nu ziet de nieuwe Vito officieel het daglicht.

De gesloten versie van de nieuwe Vito wordt leverbaar in drie lengtes. Volgens de Duitsers heeft de nieuwe besteller zelfs het grootste laadvermogen in deze klasse. Versies met een dubbele cabine zijn natuurlijk ook van de partij, hetzelfde geldt voor een model dat gericht is op personenvervoer: de Vito Tourer (niet te verwarren met de luxueuzer ingestelde V-klasse).

De Vito komt met zowel voor-, achter- als vierwielaandrijving en onder de kap komen alleen dieselmotoren te liggen. Er is keuze uit vijf vermogensvarianten. De basisversie is een 1,6-liter turbodiesel, die als 109 CDI 88 pk levert. De 111 CDI schopt het tot 114 pk. De achterwielaangedreven Vito is leverbaar met een 2,15-liter viercilinder turbodiesel. Als 114 CDI komt-ie tot 136 pk, als 116 CDI tot 163 pk en de 110 BlueTec weet 190 pk naar de achterwielen te sturen.

Aan het eind van dit jaar verschijnt de nieuwe Vito in de showrooms. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.