Volgende Mercedes-Benz eSprinter krijgt nieuw platform

Veelzijdigheid kent geen tijd

Mercedes-Benz eSprinter
Mercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinter

De huidige generatie elektrische Mercedes-Benz Sprinter is nog kakelvers, maar de bedrijfswagenafdeling van Das Haus blikt al vooruit op de volgende generatie van die eSprinter. Die modelreeks van elektrische bedrijfswagens belooft een stuk veelzijdiger te worden.

Mercedes-Benz heeft een nieuwe elektrische basis voor de volgende generatie van de elektrische eSprinter ontwikkeld. Het platform heet Electric Versatility Platform, een naam die al aangeeft dat de basis modulair is opgebouwd en dus in diverse formaten is te plooien. Dat betekent voor de nieuwe eSprinter concreet dat het profiteert van een specifiek voor EV's ontwikkeld platform én dat de elektrische bedrijfsauto in meer carrosserieconfiguraties leverbaar wordt.

Uitgebreide specificaties houdt Mercedes-Benz nog even onder de pet. Sterker nog, er worden helemaal geen getallen genoemd. Wel zegt het merk dat de nieuwe elektrische eSprinter "de beste prestaties in zijn segment moet gaan leveren." Reken dus in ieder geval op een elektrische actieradius die ver boven de 120 kilometer van de huidige eSprinter uitkomt. De elektromotor komt in ieder geval op de achteras en het accupakket logischerwijs in de bodem. Mercedes-Benz meldt al wel dat het accupakket in drie formaten beschikbaar komt en dat er straks valt te kiezen uit twee verschillende wielbases.

De nieuwe eSprinter is niet de enige besteller die Mercedes-Benz in de pijplijn heeft zitten. Van de jongste Citan komt namelijk een elektrische versie. Die komt echter niet op het zojuist gepresenteerde Electric Versatility Platform staan, de eCitan deelt deelt zijn genen net als de conventionele benzine- en dieselversies namelijk met de nieuwe Renault Kangoo. Samen met de eVito en Sprinter heeft Mercedes-Benz straks in ieder geval een breed aanbod elektrische bedrijfswagens. Mercedes-Benz meldt nog niet wanneer de nieuwe eSprinter op de markt komt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.