Nieuwe Mercedes-Benz Citan ook elektrisch

Leentjebuur

Mercedes-Benz Citan teaser

Van de nieuwe Mercedes-Benz Citan komt voor het eerst ook een elektrische versie. Dat meldt Mercedes-Benz. De nieuwe bedrijfswagen wordt in de tweede helft van 2021 gelanceerd.

Mercedes-Benz kondigde vorig jaar al de komst van een nieuwe Citan aan, maar gaf destijds nog niet vrij wanneer de nieuwe bedrijfswagen op de markt komt. Welnu. In de tweede helft van volgend jaar staat de nieuwe Citan bij de dealers. Interessanter is de mededeling dat er ook een volledig elektrische versie komt. Technische specificaties zijn er nog niet.

De komst van die elektrische Citan is eigenlijk geen verrassing. Sterker nog, het is eigenlijk vreemd dat die er niet eerder is geweest. De huidige Mercedes-Benz Citan die in 2012 werd gepresenteerd en sindsdien nagenoeg ongewijzigd in productie is geweest, is namelijk weinig meer dan een Renault Kangoo waarover Mercedes-Benz zijn eigen sausje heeft uitgegoten. De Kangoo waarmee de Citan momenteel zijn basis deelt, stamt alweer uit 2007. Van die auto levert Renault sinds 2011 al een volledig elektrische Kangoo Z.E. Die 60 pk  leverende Kangoo Z.E. heeft in zijn huidige vorm een 33 kWh accupakket, goed voor een elektrische actieradius van zo'n 200 kilometer. Onlangs trok Renault het doek van een volledig nieuwe Kangoo en daarvan komt later weer een elektrische versie. De nieuwe Citan deelt zijn techniek met de jongste Kangoo en ditmaal krijgt ook de Kangoo Z.E. dus een ster op zijn neus.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum