Nieuwe Lada heet Granta

26 miljoenste Lada
Lada komt aan het einde van volgend jaar met een opvolger van de klassieke modellen. Die gaat als Granta door het leven.
Lada komt volgend jaar eindelijk met de opvolger van de klassieke 2015/2017/Riva-modellen en de Samara. Die wordt gebaseerd op de Kalina en krijgt de naam Granta. Die naam is gekozen na een prijsvraag onder de Russen. Daaruit zijn tien namen geselecteerd. Granta wordt gebruikt voor het eerstvolgende model, de overige negen worden bewaard voor toekomstige Lada-producten. De winnende inzender valt met zijn neus in de boter. De prijs is namelijk de 26 miljoenste Lada die sinds de oprichting van het merk van de band rolt. Het betreft deze maagdelijk witte Kalina Luxe. De meest succesvolle Lada's zijn de vierkante modellen, die zijn afgeleid van de Fiat 124. In al zijn verschijningvormen is die wereldwijd 18,5 miljoen keer verkocht. In de loop der jaren zijn niet alleen in het Russische Togliatti Lada's gebouwd maar ook in Ecuador en Egypte.

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.