Nieuwe kleine elektrische Volvo heet EX30

Made in China

Volvo EX90

Volvo heeft de elektrosmaak behoorlijk te pakken. Met de EX90 presenteerde het onlangs een nieuwe grote elektrische SUV en ook aan de onderkant van het Volvo-gamma heeft het merk plannen. Er komt namelijk een kleine elektrische Volvo aan en die gaat EX30 heten.

Begin november trok Volvo het doek van de EX90, een splinternieuwe en altijd elektrisch aangedreven SUV die in feite de opvolger van de XC90 is. Hoewel de XC90 in diverse markten nog enkele jaren aanblijft, is de EX90 het nieuwe vlaggenschip. Ook in een veel lager segment ziet Volvo een EV wel zitten. Er komt een model aan dat nog onder de XC40 wordt gepositioneerd en daarvan is nu bekend dat hij EX30 gaat heten.

Volvo teaser EX20 compacte elektrische cross-over

De kleine elektrische nieuwe Volvo werd al in de duisternis getoond.

Tijdens de presentatie van de EX90 gaven de Zweden al een hint naar de komst van een kleiner model. In gesprek met Automotive News Europe verwijst Volvo-topman Jim Rowan naar de nieuwe kleine elektrische Volvo met modelnaam 'EX30'. Die zal in China geproduceerd gaan worden, maar is niet alleen voor de Chinese markt bestemd. Ook voor de exportmarkten wordt de EX30 in Chengdu, Daqing of Taizhou gebouwd.

De Volvo EX30 is straks leverbaar met accupakketten in diverse formaten en nadrukkelijk een stapje kleiner dan de XC40. Met het compacte model hoopt Volvo een grotere en vooral jongere kopersgroep aan te spreken.

Interessant detail: Volvo ziet vooralsnog weinig in het verwisselbaar maken van accupakketten. Vooral uit veiligheidsoogpunt. Volgens Rowan zorgt het constant bevestigen en los schroeven van een accupakket mogelijk voor een veiligheidsrisico.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (116) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.