Nieuwe Jeep Grand Cherokee in beeld

Nu zonder L

Spyshots Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee werd begin dit jaar aan een nieuwe generatie geholpen. Althans, ten dele. De nieuwe Jeep Grand Cherokee debuteerde namelijk als extra lange Grand Cherokee L. Vandaag hebben we ook de nieuwe reguliere Jeep Grand Cherokee te pakken.

De nieuwe Jeep Grand Cherokee werd als Grand Cherokee L aan het Amerikaanse publiek voorgesteld, een lange versie van de nog te onthullen, reguliere nieuwe Grand Cherokee. Het verschil tussen de Grand Cherokee L en de Grand Cherokee zit hem met name in de lengte. De Grand Cherokee L is met zijn lengte van 5,2 meter namelijk bijna 40 centimeter langer dan de uitgaande 'korte' Jeep Grand Cherokee. Dankzij z'n extra centimeters heeft de Grand Cherokee L een derde zitrij en plek voor zeven inzittenden. Voor wie aan twee zitrijen genoeg heeft, staat er straks een gewone Jeep Grand Cherokee op de menukaart. Die auto is nu in camouflagetrim betrapt.

Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee L

De Jeep Grand Cherokee en z'n Grand Cherokee L-broer verschillen niet alleen wat lengte betreft van elkaar. Zo krijgt de 'korte' Grand Cherokee een snuit met stoerder vormgegeven bumperwerk. De onderste koelopening is een maatje groter dan het exemplaar voorop de Grand Cherokee L en ook lijkt Jeep de mate van chroomgebruik enigszins terug te schroeven. Daarbij ligt de D-stijl van de Grand Cherokee een stuk vlakker dan die van de Grand Cherokee L.

Jeep Grand Cherokee (uitgaand model)

De nieuwe Jeep Grand Cherokee beleeft op relatief korte termijn zijn debuut. Zeer waarschijnlijk trekt Jeep gelijktijdig het doek van de 4xe-smaken, de plug-in hybride varianten van de gehele Grand Cherokee-familie. Hier lees je alles over de nieuwe Jeep Grand Cherokee L.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.