Nieuwe Isuzu MU-X op komst

Schemerig

Isuzu MU-X teaser
Isuzu MU-X teaserIsuzu MU-X teaserIsuzu MU-X teaserPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-X

Isuzu Thailand heeft een eerste teaser vrijgegeven van de volledig nieuwe MU-X. Daarmee wordt bevestigd dat de Japanse fabrikant inderdaad een compleet nieuwe SUV op basis van de D-Max achter de coulissen heeft staan.

Sinds jaar en dag is de MU-X een SUV van Isuzu die gebaseerd is op de D-Max. Dat betekent dat de MU-X een vrij ruig apparaat met een ladderchassis is. Het huidige model stamt in de basis uit 2013 en is wat leeftijd betreft aan vervanging toe. Zeker als je je bedenkt dat de D-Max vorig jaar aan een compleet nieuwe generatie werd geholpen. De Thaise tak van Isuzu, het land waar zowel de D-Max als de MU-X gebouwd worden, laat nu een stel teasers van de nieuwe SUV zien.

Onlangs kon AutoWeek exclusief de eerste afbeeldingen van de een nieuwe SUV van Isuzu laten zien, een auto die welhaast de nieuwe MU-X móest zijn. Die vermoedens zijn nu definitief bevestigd. De nieuwe SUV waar Isuzu vandaag de eerste platen van vrijgeeft, lijkt identiek aan de auto die op de door ons wereldkundig gemaakte patentplaten was te zien. Net als de nieuwe D-Max wisselt de MU-X bij zijn generatiewissel zijn oude platform om voor de basis die Mazda onder de met de D-Max vergelijkbare BT-50 legt. Wat design betreft vertoont de MU-X de nodige overeenkomsten, maar meer dan ooit krijgt de nieuwe zevenzitter een eigen gezicht. In dat front nemen we overigens wat Mazda-invloeden waar.

Patent Isuzu MU-X

Isuzu MU-X Patent

Op de motorenlijst komt waarschijnlijk dezelfde 190 pk en 450 Nm sterke 1.9 Diesel te staan die Isuzu ook in de D-Max levert. Later deze maand wordt de MU-X onthuld. Nederlands asfalt, of Nederlandse blubber, krijgt de SUV via de officiële kanalen niet onder zijn wielen.