Nieuwe Ford Ranger op de proef gesteld

Down under

Ford Ranger

Ford stoomt de gloednieuwe Ranger klaar voor zijn debuut, dat waarschijnlijk begin 2022 plaatsvindt. De pick-up mag zich nu bewijzen in Australië, één van de vele landen waar de Ranger op de markt komt.

Het lijkt erop dat Ford niet kan wachten om de nieuwe Ranger in zijn volle glorie aan ons te laten zien. In september deelden de Amerikanen twee foto's van de Ranger in actie in ruig terrein en begin deze maand werd de Ford Ranger getoond in een niet heel verhullend camouflagepak. Nu krijgen we de pick-up wederom op ons scherm getoverd, deze keer in Australië en in een kouder oord.

Grote uiterlijke verrassingen heeft de Ranger dan ook niet meer voor ons in petto. Aan de achterkant gaat het er conventioneel aan toe, het grootste nieuws zit aan de voorzijde. De nieuwe Ford Ranger krijgt namelijk een neus die meer doet denken aan die van zijn grote broer, de F-150. In dat opzicht wordt de Ranger dus wat Amerikaanser. Toch wordt ook deze Ranger weer een echte wereldburger. Hij zal namelijk behalve in Amerika en Australië ook weer in Europa op de markt komen. Bovendien krijgt-ie een tweelingbroer van Volkswagen, aangezien de nieuwe Volkswagen Amarok in feite deze Ford Ranger is.

Ford zegt dat het inmiddels al 10.000 km door woestijnen heeft gescheurd met de nieuwe Ranger, met maximale belading aan boord. Volgens het merk staat dat gelijk aan 1,25 miljoen 'normale kilometers'. Alles om ervoor te zorgen dat het een onverwoestbaar ding is. Zoals gezegd mag de Ranger dat volgend jaar gaan waarmaken bij de gelukkige eerste eigenaren.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.