Nieuwe elektrische sedan van Turkse TOGG

Turks automerk breidt uit

TOGG patent sedan
TOGG patent sedanTOGG patent sedanTOGG patent sedanTOGG patent sedanTOGG patent sedanTOGG patent sedanTOGG C-SUVTOGG C-SUVTOGG C-SUV

AutoWeek kan je exclusief patentplaten laten zien van een geheel nieuw model van het Turkse TOGG. Het lijkt er sterk op dat het een elektrische sedan betreft die mogelijk al tijdens de CES in Las Vegas zijn publieksdebuut beleeft.

TOGG geeft begin januari acte de présence tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het merk zegt de bezoeker van die techbeurs te overladen met het beste dat het op het gebied van autonoom, elektrisch en connected mobiliteit te bieden heeft. Wat houdt dat concreet in? Zeer waarschijnlijk laat het bedrijf een glimp zien van de modellen die het op termijn gaat voeren. Eerder dit jaar kon AutoWeek je al exclusieve patenttekeningen laten zien van de productierijpe versie van TOGG's elektrische SUV en nu hebben we patenttekeningen van een splinternieuwe elektrische sedan van TOGG te pakken.

TOGG patent sedan

TOGG

TOGG geeft zelf de eerste schimmige platen van zijn nieuwe elektrische SUV vrij (foto's 8 t/m 10), een auto die op detailniveau afwijkt van de eerste pre-productie SUV die het Turkse consortium eind 2019 opdiende. We mikken erop dat TOGG die elektrische SUV meebrengt naar Las Vegas, maar het valt zeker niet uit te sluiten dat TOGG er ook de op deze patentplaten zichtbare elektrische sedan presenteert. De officieel nog naamloze elektrische sedan wijkt opvallend sterk af van de elektrische sedan die TOGG in december 2019 liet zien, maar heeft er tegelijk veel van weg.

TOGG

TOGG 'C-Sedan' 2019

We zien een vierdeurs sedan die een veel geleidelijker aflopende daklijn heeft dan het twee jaar geleden getoonde prototype. De daklijn loopt vloeiender over in de achterklep. Het lijkt er dan ook sterk op dat we hier geen productierijpere versie van het in 2019 getoonde prototype voor ons hebben, maar een vooruitblik op een geheel nieuw model. Een concept-car dus. De ogenschijnlijk in de grille en op het dak verwerkte ledverlichting wijzen daar op, samen met de ontbrekende portiergrepen. Hoewel het design van zowel de voor- als achterzijde gelijkenissen vertoont met dat model, is elk lijntje toch echt anders. Ook de raampartij van de sedan op de patentplaten is compleet anders dan die van de enkele jaren geleden getoonde voorbode.

TOGG zegt de vooralsnog als 'C-SUV' aangeduide elektrische SUV in 2022 in het Turkse Gemlil te gaan bouwen. De elektrische sedan verwachten we niet lang daarna. TOGG heeft overigens ook een elektrische hatchback, een compacte cross-over en een MPV op het wensenlijstje staan.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.