Nieuwe dieselmotoren voor Audi Q7

SQ7 en e-tron van de lijst

Audi Q7
Audi heeft de Q7 door de WLTP-mangel gehaald. Het merk vervangt de bekende 3.0 TDI's door nieuwe exemplaren die voldoen aan de Euro 6D Temp-uitstootnormen.

Audi levert de Q7 sinds kort alleen nog maar met 3,0-liter TDI-dieselmotoren, zescilinders die tot op heden met 218 pk of met 272 pk beschikbaar waren. Dat tweetal is nu van de lijst verdwenen en het zijn de 45 TDI en de 50 TDI die er voor in de plaats komen.

Het motorengamma van Audi wordt sinds kort gekenmerkt door een nieuwe naamgeving, waarbij een getal de plaatsing op de leveringslijst aangeeft. De 45 TDI is in het geval van de Q7 tevens een 3,0-liter TDI, al levert het blok met 231 pk en 500 Nm meer vermogen dan zijn voorganger. De 50 TDI is een 286 pk en 620 Nm krachtige 3.0 TDI. Schakelen gaat in beide gevallen met een Tiptronic-transmissie met acht verzetten. De 45 TDI heeft een vanafprijs van € 87.805, terwijl Audi voor de 50 TDI minimaal € 97.645 verlangt. De Q7 e-tron en de SQ7 zijn niet meer leverbaar.

PRIVATE LEASE Audi Q7

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (114) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum