Nieuwe designbaas voor Volkswagen

Vleugje Bentley naar Volkswagen

Volkswagen ID7

Het gonsde al door de wandelgangen dat Volkswagen een nieuwe designbaas zou krijgen. Nu bevestigt Volkswagen zelf dat de voormalig designchef van Bentley aan het roer komt te staan van de ontwerpafdeling van Volkswagen.

Eind 2022 werd bekend dat Michael Mauer zich voortaan het hoofd van de designafdeling van de Volkswagen Group mocht noemen. Nu krijgt ook automerk Volkswagen een nieuw hoofd van zijn designafdeling: Andreas Mindt. Hij was tot op heden de designchef van Bentley, maar lang heeft hij die rol niet gehad. Pas sinds begin 2021 stond Andreas Mindt aan het roer van de ontwerpafdeling van Bentley. Daar ontwikkelde Mindt de nieuwe designtaal van het merk die debuteerde op de gelimiteerde Batur. Nu schuift hij dus door naar Volkswagen.

Andreas Mindt is geen vreemde bij Volkswagen. Hij heeft eerder namelijk aan het ontwerp gewerkt van de eerste generatie Tiguan en van de vorige generatie Volkswagen Golf. Tussen 2014 en 2021 was Mindt werkzaam bij Audi, waar hij lijnen op papier zette voor onder meer de Audi A1, Q3, Q8 en e-Tron GT. Andreas Mindt volgt de Slowaak Jozef Kabaň op. Kabaň krijgt nu de functie Creative Art Director toebedeeld en gaat volgens Volkswagen onder meer toekomstige mobiliteitsoplossingen ontwikkelen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.