Nieuwe designbaas voor Volkswagen: nieuwe stijl op komst?

Bentley-designbaas tekent bij Volkswagen

Volkswagen ID3 facelift

Er is een heuse stoelendans gaande bij de designafdelingen van de Volkswagen Group. Volgens het Duitse Automobilwoche zit er met ingang van februari een nieuwe tekenmeester op de troon van de designafdeling van Volkswagen.

In december kondigde Volkswagen aan dat Michael Mauer zich de nieuwe overkoepelende designbaas van de Volkswagen Groep mag noemen. Mauer volgt Klaus Zyciora - voorheen Klaus Bisschof - op. Voordat Klaus Bisschof in 2019 promoveerde tot hoofdontwerper van de Volkswagen Groep, was hij de designbaas van de designafdeling van automerk Volkswagen. De Slowaak Jozef Kabaň volgde Klaus Zyciora in 2019 op als designbaas van Volkswagen, maar ook Kabaň maakt nu plaats voor een opvolger.

En dat is niet de minste. Volgens het Duitse Automobilwoche staat Andreas Mindt per 1 februari op de designtroon van het merk Volkswagen. Mindt is momenteel de designchef van Bentley. Op zijn beurt blijft Bentley uiteraard niet zonder designbaas. Tobias Suehlmann die momenteel Head of Exterior Design bij Bentley is, promoveert bij Bentley tot Design Director. 

Of het doorschuiven van Mindt naar Volkswagen betekent dat hun modellen er anders gaan uitzien? Mogelijk op termijn, maar het aanpassen van de huisstijl van een merk is veelal een proces dat geleidelijk verloopt.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.