Nieuwe Citroën klaar voor onthulling

C3, maar dan anders

Citroën C3 budget

Citroën trekt morgen het doek van een splinternieuw model. Het gaat om een compacte auto die zeer waarschijnlijk een wel heel bekende naam krijgt: C3. Dat wordt echter niet de vervanger van de C3 die je in Nederland kunt kopen. Hoe zit dat?

Citroën stelt morgen een compleet nieuw model aan de wereld voor, een compacte cross-over waarvan het merk vandaag een eerste en waarschijnlijk direct laatste teaserplaat vrijgeeft. De nieuweling heeft een herkenbaar Citroën-front, compleet met over twee lagen verdeelde verlichting waarbij de led-dagrijverlichting net als bij de C4 en C5 X bestaat uit naar elkaar toelopende streepjes. Naar Europa komt de nieuwe Citroën echter niet.

Citroën C3 C21 schaalmodel

Citroën 'C3' - schaalmodel

De afbeelding gaat namelijk hand in hand met een summiere, maar veelzeggende omschrijving van het model. Volgens Citroën is de "in India en Zuid-Amerika gemaakte" nieuwkomer louter bestemd voor die regio's. Dan weten we direct welke auto we op deze afbeelding zien. Medio dit jaar kon AutoWeek je namelijk de eerste foto's van een schaalmodel van een nieuwe compacte cross-over van Citroën laten zien. Dat miniatuurtje was weliswaar doorspekt met bekende designelementen, maar lijkt een typisch cross-overtje te worden voor met name de Indiase markt. De auto is waarschijnlijk net geen 4 meter lang zodat kopers in aanmerking komen voor fiscale voordelen. Op de 'kentekenplaten' van het opgedoken schaalmodel was 'Citroën C3' te lezen. Een nieuwe C3 dus, maar niet voor Europa.

De 'budget-C3' moet het op de Indiase markt straks opnemen tegen de Renault KigerMaruti Suzuki Vitara BrezzaNissan MagniteTata Nexon en Mahindra XUV300, maar krijgt dus ook Zuid-Amerikaanse infrastructuur onder zijn wielen. Morgen is de presentatie van Citroëns jongste kleintje.

PRIVATE LEASE Citroën C3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum