Nieuwe Chinese fabrikant Gyon naar VS

Onthulling nieuw merk in Los Angeles

Sitech Gyon
Op 8 augustus maakt de wereld in Los Angeles kennis met Gyon, een nieuwe Chinese fabrikant waar een tweetal grote namen zich aan verbonden heeft.

Gyon, vernoemd naar de Chinese stad Guiyang, omschrijft zichzelf als een fabrikant van "[...] high-end" elektrische auto's voor "[...] een nieuwe generatie kopers". Dat klinkt als de zoveelste wollige omschrijving van een start-up die zich met fraaie woorden tracht te verkopen, maar Gyon heeft de potentie meer te zijn dan de zoveelste ambitieuze losse flodder.

Gyon heeft in de vorm van Sitech Electric Automobile, tevens een relatief nieuwe fabrikant, een serieuze geldschieter gevonden. Daarnaast heeft Gyon het Amerikaanse Gaffoglio Family Metalcrafters als ontwerpafdeling aan zich gebonden, een bedrijf dat al jaren in opdracht auto's bouwt voor Amerikaanse fabrikanten, waaronder de Ford Mustang Rocket.

Gyon spreekt over "[...] high performance auto's met intelligente systemen en autonome techniek". De eerste auto van het merk, ogenschijnlijk een gelikt gelijnde coupé, moet in zo'n 4 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h kunnen sprinten en moet een actieradius van 500 tot 700 kilometer krijgen. De autonome techniek aan boord is afkomstig van het gerenommeerde Bosch.

Op 8 augustus stelt Gyon zich in Los Angeles aan de wereld voor.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.