Nieuw Brits sportwagenmerk op komst

David Brown Automotive
Er komt een sportauto van Britse makelij aan, van een nieuw merk: David Brown Automotive. In april krijgen we zijn sportauto te zien.

De naam David Brown zal Britse autoliefhebbers bekend in de oren klinken. In de jaren vijftig van de vorige eeuw redde namelijk een man met dezelfde naam het merk Aston Martin, en zo ontstond de afkorting DB in de type-aanduidingen.

Dit is echter een andere David Brown. De succesvolle Britse zakennaam en autoliefhebber heeft zijn eigen automerk opgericht met de naam David Brown Automotive.

Wat kunnen we verwachten? In elk geval geen gerebadgete auto van een bestaand merk maar een ontwerp dat zowel vanbinnen als buiten helemaal nieuw is. Daarvoor heeft David Brown Alan Mobberley aangetrokken, voormalig ontwerper in dienst van Land Rover. Een bedrijf met ervaring op het gebied van auto engineering heeft de auto ontwikkeld.

David Brown: "ik wilde dat het resultaat van het project dezelfde uitstraling en stijl heeft als een klassieke sportauto maar met het gemak en de kwaliteiten van een moderne. Dat is wat ik in geen een product van de bestaande merken vond. Dus toen bouwde ik het maar zelf."

De auto met de codenaam 'Project Judi' wordt in april 2014 onthuld en zal alleen in beperkte oplage geproduceerd worden. Kort voor de onthulling maakt David Brown Automotive meer details bekend.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.