Niels van Roij Design's Daytona Shooting Brake uitgebreid geschetst

In alle soorten en maten

Niels van Roij Design Daytona Shooting Brake Hommage
Niels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake HommageNiels van Roij Design Daytona Shooting Brake Hommage

De Nederlandse coachbuilder Niels van Roij Design heeft een uitgebreide set designschetsen vrijgegeven van de Daytona Shooting Brake Hommage. Naar verwachting wordt de definitieve auto rond het einde van het jaar gepresenteerd.

De Nederlandse ontwerper Niels van Roij werkt weer aan iets bijzonders. Zijn coachbuildbedrijf Niels van Roij Design heeft al diverse opvallende creaties op zijn naam staan, waaronder de eigenwijze Breadvan Hommage. In opdracht van een klant werkt Niels van Roij Design aan een modern eerbetoon aan de Ferrari 365 GTB/4 Shooting Brake, een in 1975 in opdracht tot shooting brake omgetoverde 356 GTB/4 Daytona. Van Roij deelt nu een reeks designschetsen van de Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage.

Ferrari 365 GTB / 4 Panther Shooting Brake

Ferrari 365 GTB / 4 Shooting Brake (1975)

De Nederlandse carrosseriebouwer gaf eerder al een handjevol schetsen vrij van de Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage. Nu is een reeks designschetsen vrijgegeven waarop diverse versies van het Ferrari-eerbetoon zijn te bewonderen. Met name de vormgeving van de verlichting verschilt daarbij, de algehele lijn van de auto niet. Overigens deelt de Shooting Brake Hommage zijn basis met de Ferrari 599, al is die auto flink vertimmerd. Zo heeft de Daytona Shooting Brake een verder naar achteren lopende daklijn die eindigt in een soort afgeknotte Kamm-tail. Leuk weetje: hij krijgt op afstand elektrisch te bedienen 'vlinderzijruiten'.

Niels van Roij Design is momenteel druk in de weer met het maken van een kleimodel op ware grote. Eind dit jaar moet het project zijn afgerond. Er wordt slechts één exemplaar gemaakt.

Overigens zagen we eerder ook al een Ferrari Shooting Brake van Nederlandse bodem: de Vandenbrink Shooting Brake.