Nedcar sluit deal voor langere productietijd

Productieplanning halen en achterstand inhalen

Mini Countryman VDL Nedcar Rutte
VDL Nedcar heeft met de vakbonden een principeakkoord gesloten om de productietijd in de autofabriek in Born te kunnen uitbreiden. Volgens vakbond FNV krijgen hierdoor ruim 1400 uitzendkrachten een vast contract. Ook zouden er afspraken zijn gemaakt over andere werktijden en bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

Het bedrijf zelf wil nog niet inhoudelijk op de deal ingaan, omdat leden van de bonden nog kunnen stemmen over verschillende keuzemogelijkheden. FNV spreekt echter al van een 'mooie overwinning' en benadrukt dat er voor het akkoord zelfs 's nachts is dooronderhandeld.

Volgens de bond is het voor VDL Nedcar belangrijk dat werknemers op de assemblage-afdeling dagelijks wat langer doortrekken, om productieachterstanden weg te werken en om de jaarplanning nog te kunnen halen. "In eerste instantie moesten de mensen gewoon elke dag een uur langer werken. Zeker 250 werknemers tekenden een petitie daartegen. Nu hebben we gelukkig eerlijke afspraken kunnen maken", aldus FNV-onderhandelaar Petra Bolster.

PRIVATE LEASE MINI

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 
Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.