Navigatieapp Waze voortaan ook voor de elektrische rijder

Nieuwe functies 'de komende weken' uitgerold

Waze voegt EV-laadpunten toe

De populaire navigatieapp Waze voegt laadpalen en -stations toe aan zijn kaarten en routes. Elektrische rijders kunnen voortaan het merk en model van hun auto invoeren in de app, die dan weet welke laadpunten voor hen relevant zijn.

Was je fan van navigatieapp Waze, maar deed je hem in de ban toen je begon met elektrisch rijden? Goed nieuws: voortaan is de app ook voor automobilisten met een EV geschikt. De makers van de app voegen alle laadpalen en -stations toe aan de kaarten die ze gebruiken. Daarbij kun je registreren wat voor model elektrische auto je rijdt, zodat je ook zonder gebruik te maken van de ingebouwde navigatie langs de voor jou nuttigste laadpunten kunt worden geleid.

Een voordeel van de nieuwe functionaliteit van Waze is dat het gebruikmaakt van gebruikersinformatie om andere gebruikers beter te informeren. Niet alleen de aanwezigheid en beschikbaarheid van laadpunten is in de app te zien, maar tevens of en hoe goed de laders functioneren. Daarvoor past Waze ook op lokaal niveau continu zijn kaarten aan, waarvoor het input haalt uit data van elektrische rijders die de app al gebruikten.

Het bedrijf achter de app, die eveneens in combinatie met Apple Carplay of Android Auto te gebruiken is, geeft weer dat de nieuwe functionaliteiten vanaf ergens in 'de komende weken' te gebruiken is.

Lezersreacties (16)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens