'Mysterieuze Ferrari is SP FFX'

Ferrari new model
Ferrari new modelFerrari new modelFerrari new modelFerrari new modelFerrari new model
Een paar weken geleden toonden we mysterieuze schetsen van wat eruit zag als een coupé-versie van de shooting brake-achtige FF. Inmiddels is vrijwel zeker dat het om een one-off gaat.

De patentschetsen van eerder deze maand riepen veel vragen op. De auto had nog het meeste weg van een FF, maar ontbeerde diens typerende lange daklijn en rechte achterzijde. Daarmee verliest de auto echter ook één van de zaken die hem onderscheidt van bijvoorbeeld de F12, dus de plaats van de 'FF coupé' in het modellengamma van Ferrari zagen we niet echt.

Eén van de opties was dat het om een one-off voor een klant zou gaan, en dat lijkt nu inderdaad het geval te zijn. De heren van het Amerikaanse Jalopnik ontdekten dat Ferrari vrijwel tegelijkertijd met het uitlekken van de schetsen de naam 'SP FFX' registreerde bij het patentbureau. De letters 'FF' spreken voor zich, de 'X' duidt op een experimenteel voertuig, en 'SP' staat bij Ferrari voor 'Special Projects', de afdeling die onder meer ook de zeer speciale SP12 EC voor Eric Clapton ontwierp.

Het is te hopen dat Ferrari ons in de toekomst gaat verblijden met foto's van het definitieve product. Sommige klanten houden hun speciale bestelling liever uit de publiciteit, dus dat is nog niet met zekerheid te zeggen.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.