Morgan prijst Plus 8

Morgan prijst Plus 8
Tijdens de festiviteiten rondom het veertigjarig jubileum van de Morgan Sports Car Club Holland toont Morgan de nieuwe Plus 8 voor het eerst aan het Nederlandse publiek. Inmiddels hangt er ook een prijskaartje aan de auto.

De Plus 8 is vanaf juli leverbaar voor een prijs van 152.999 euro. Het model verdween in 2004 van de markt, maar verscheen begin dit jaar in een nieuwe gedaante op de Autosalon van Genève. Hoewel, nieuw… Qua uiterlijk verandert er niet zoveel. Onderhuids gelukkig wel. De auto weegt mede dankzij een aluminium chassis (bekend van de Aero Supersports) slechts 1100 kilo. Samen met de 367 pk en 490 Nm sterke 4.8 liter BMW-V8 resulteert dat in een sprinttijd van nul naar honderd in 4,5 seconden. Er is keuze tussen een handgeschakelde en een automatische zesbak. Echt Spartaans is het model niet meer, want airco, een geluidsinstallatie en een in leer uitgevoerde cockpit zijn standaard.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.