Morgan hangt prijskaartje aan Plus 8 Speedster

Morgan hangt prijskaartje aan Plus 8 Speedster
Het Britse Morgan viert met de Plus 8 Speedster dat het al 100 jaar aan de Pickersleigh Road in Malvern Link gevestigd is. Vandaag komen we te weten hoeveel je voor de feestelijke klassieker moet neertellen.

Vorige maand schreven we al over de Plus 8 Speedster, een feestelijke en extra retro aangeklede versie van de Plus 8. Nu heeft de Nederlandse importeur ook de prijzen bekendgemaakt van de bijzondere Brit.

Wie € 141.999 naar Morgan-importeur Nimag overmaakt, krijgt de Plus 8 Speedster met zestrapsautomaat mee. De versie met een handgeschakelde zesbak moet minimaal € 149.999 opbrengen. Het prijsverschil is te verklaren door de hogere CO2-uitstoot van laatstgenoemde, wat natuurlijk gevolgen heeft voor de bpm-afdracht voor deze auto. Er worden slechts 100 exemplaren van de geweldenaar geproduceerd.

In beide gevallen levert Morgan een Plus 8 Speedster bij je af die een 367 pk sterke V8 in z'n ellenlange neus heeft, goed voor een sprintje van stilstand naar 100 km/h in 4,2 seconden. Z'n topsnelheid is begrensd op 240 km/h, en dat lijkt ons hard zat.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.